Literarni natječaj Kanižajada Limačijada

Hrvatska udruga školskih knjižničara, nakladnička kuća Alka script i Društvo za čuvanje i promicanje podravskoga identiteta Podravski zvon otvaraju literarni natječaj Kanižajada Limačijada za učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj te hrvatskih osnovnih i srednjih škola u inozemstvu.

Natječaj je posvećen Paji Kanižaju, velikom dječjem književniku. Cilj Natječaja je razvijanje svijesti o važnosti izražavanja pisanom riječju, pisanje humorističnih oblika u stihu i prozi te poticanje kreativnosti.

Natječaj Kanižajada Limačijada traje do utorka, 2. ožujka 2021. godine, a pravo sudjelovanja imaju učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj te učenici hrvatskih osnovnih i srednjih škola u inozemstvu.

Svi pristigli radovi bit će podijeljeni u tri kategorije:

  • 1. kategorija: 1. – 4. razred osnovne škole
  • 2. kategorija: 5. – 8. razred osnovne škole
  • 3. kategorija: 1. – 4. razred srednje škole.

Teme i motivi su slobodnoga izbora, mogu biti u stihu i prozi, veličine do jedne stranice teksta ili jedne kartice novinarskoga teksta. Natječaj je otvoren za radove pisane hrvatskim standardnim jezikom i za radove pisane hrvatskim narječjima. Svaki učenik može predati do 3 rada.

Radovi se predaju školskom knjižničaru/školskoj knjižničarki koji ga prijavljuju putem Obrasca za prijavu.

Radove će (pr)ocjenjivati Božidar Prosenjak, književnik; Julijana Matanović, književnica; Goranka Braim Vlahović, predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara i Siniša Cmrk, idejni autor Natječaja.

Najbolja 3 rada iz svake dobne skupine bit će nagrađeni, a nagrađeni učenici i njihovi radovi  bit će predstavljeni na svečanosti Knjižna booka, u  Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 2. travnja 2021. godine.

Više informacija potražite na mrežnih stranicama Hrvatske udruge školskih knjižničara te u školskoj knjižnici.

Sretno!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s